21.09.2018
Nieuws

Heavy-duty kranen worden eyecatcher

Aalterpaint werd verzocht om de bestaande verweerde anticorrosiebescherming op verschillende industriële kranen te hernieuwen. De uitdaging was om de nieuwe coatings te laten hechten op de bestaande systemen en ook om de felgele kleur in 1 laag dekkend te hebben.

Aansluiten bij de marketinghuisstijl van de klant

Als primer werd gekozen voor Apecoat E860, een oppervlaktetolerante tweecomponent epoxy coating. De goede hechting op een St3 voorbehandeling (volgens ISO 8501-1) van de bestaande systemen werd vlot aan de hand van hechtingsproeven ter plaatse aangetoond. Hierbij waren de gemakkelijke verwerkbaarheid door een voldoende lange potlife en een gemakkelijke verspuitbaarheid extra interessante troeven.     

De afwerkingslaag moest voor een voldoende uv-bescherming van het systeem zorgen, terwijl de specifieke gele kleur gewenst werd omdat deze aansluit bij de marketinghuisstijl van de klant.   

Het is algemeen geweten dat met name gele kleuren moeilijker zijn om in 1 laag dekkend te hebben. Door het beperkte tijdsvenster van de uitdienstname van de kranen, moest echter gekozen worden voor een coating waarmee in één laag het systeem kon afgewerkt worden tijdens de vakantieperiode. Met Acrydur A5456 werd de job snel en kwalitatief afgewerkt. Deze tweecomponent PU is zeer goed uv-bestendig en draagt met zijn satijnglanzende gele kleur mee bij aan de uitstraling van het machinepark van dit bedrijf.