24.01.2018
Nieuws

Tour & Taxi Brussel

Tour en Taxi is een voormalig goederenstation en Brusselse industriële opslagplaats. Het goederenstation werd gesloten in 1994. Het Koninklijk Pakhuis werd volledig gerestaureerd. Momenteel wordt de site herontwikkeld als een evenementenlocatie, bedrijvencentrum, park en woonwijk. Onder andere evenementen zoals de antiekbeurzen BRAFA en Art Brussels, de Brussels Design Market en het Festival Couleur Café worden er georganiseerd.

Onze aanpak

Aalterpaint werd gevraagd om de bestaande staalstructuren te conserveren met een coatingsysteem die een lange levensduur kan garanderen binnen deze stedelijke omgeving. Er werd gezocht naar een systeem met een optimale kantendekking en een goede hechting op eventueel overblijvende nog hechtende oude primerlagen. Verschillende proeven met UHP waterjetting werden gerealiseerd samen met hechtingsproeven van diverse solvent- en solventvrije Aalterpaint coatings. Het beste systeem wat werd weerhouden was een Aalterpaint systeem in meerdere lagen waarbij de grondlaag een solventvrije epoxyverf was en de topcoat bestaat uit polyurethaan. Het epoxysysteem heeft een goede kantendekking op de soms scherpe klinknagels en bouten die deel uitmaken van deze bestaande structuur. De epoxyverf kan ook bij vrij lage temperaturen toegepast worden wat uiteraard een voordeel is voor de projectplanning.

Resultaat

Momenteel is de binnenzijde zo goed als klaar en is men aan het werken om ook de buitenstructuur te reinigen om deze daarna af te werken. Alle werken lopen volgens planning en behalen de vooropgestelde technische doelen.