21.09.2018
Nieuws

Art-nouveaubrug Brussel

De term ‘art nouveau’ werd in 1884 bedacht door de Belgische advocaten Octave Maus en Edmond Picard in hun tijdschrift L’Art Moderne, opgericht in 1881. Hij slaat vooral op het werk van avant-gardekunstenaars en -ontwerpers van eind 19e eeuw en de eerste jaren van de 20e eeuw.

Pont du Charroi

Een gerenommeerd voorbeeld van deze strekking is de Pont du Charroi in Anderlecht. Om dit beschermd monument te restaureren werd het Aalterpaint systeem op basis van 3 lagen toegepast. Dit systeem werd gekozen om een optimale bescherming te garanderen maar anderzijds ook om een gemakkelijk en doeltreffend onderhoud te bekomen.   

Het systeem bestaat uit een zinkrijke Apecoat Zinc Primer E8 en een tweecomponent epoxyijzerglimmer tussenlaag Apecoat MIO E93-75 om een optimale bescherming te garanderen. Daarnaast werd een toplaag voorzien in AP GALV V425 , een ééncomponentsysteem op basis van vinylcopolymeren. Dit ééncomponentsysteem zorgt enerzijds voor de extra bescherming van deze structuur maar anderzijds ook voor een uitzicht passend bij deze architectuur en is daarbovenop zeer gemakkelijk in onderhoud.     

De werken worden dit najaar afgewerkt. Alle schilderwerken liggen perfect op schema.