11.09.2019
Nieuws

Fenixloodsen Rotterdam

Het gebied rondom de Rijnhaven groeit steeds meer uit tot het kloppende hart van Rotterdam. Bewoners van de Fenixlofts kijken aan de Rijnhaven uit op de iconische Wilhelminapier, met de imposante skyline en aanmerende cruiseschepen. De Fenixloodsen aan de Veerlaan hebben een lange en bijzondere historiek als de restanten van de loods San Francisco van de Holland-Amerika Lijn. Omstreeks 1900 waren dit de grootste havenopslagloodsen ter wereld.

Ecologisch vriendelijk en vernieuwend systeem

De technische veiligheidseisen voor dit immoproject waren uiteraard zeer hoog. Niet alleen tijdens de bouwfase, maar ook later mikte men in functie van de bewoners op optimale bescherming. Daarom werd voor het grootste deel van dit project gewerkt met FIRETEX FX5090 van Aalterpaint.

Het voordeel van deze watergedragen brandverf is de minimale hinder voor andere aannemers tijdens de uitvoering van de werken: in tegenstelling tot solventverf zorgt deze verf nooit voor potentiële geurhinder of brandgevaar in gesloten ruimtes. Op vlak van verbruik is dit bovendien de beste coating op de markt en konden het aantal liter én spuitgangen ook beperkt worden. Dat maakte een snelle en efficiënte afwerking van de schilderwerken mogelijk. Ten slotte voldoet deze verf aan de Europese Norm EN 13381-8 waardoor de dragende delen optimaal beschermd werden.

Kortom, opnieuw een succesvolle toepassing van een ecologisch vriendelijk en vernieuwend systeem!