04.05.2022
Nieuws

Google-datacenter beschermd met nieuw type brandverf

Bij het nieuwste project van Google in Saint-Ghislain werd bewust gekozen om geen verder gebruik meer te maken van conventionele 1K brandverf maar wel vanaf nu met een nieuwe generatie van snel uithardende brandverf Firetex FX6002 te werken voor 120 minuten bescherming.

Google investeert al 11 jaar in de site van Saint-Ghislain bij Mons. Recent is het aan de afwerking toe van zijn nieuwste datacenter. Voor de structuurbescherming van het staal werd hierbij volledig gebruik gemaakt van Firetex FX6002. Conventionele 1K oplossingen waren immers te duur wegens te traag en te beperkt duurzaam tegen weersinvloeden en transportschade.

Minimale uithardingstijd, maximale weerstand

Firetex FX6002 is een meercomponenten brandwerende coating met Europees ETA-certificaat die tot 10 keer sneller zal uitharden tegenover conventionele 1K verven. Per spuitgang kan er tot 5 keer meer verf aangebracht worden. Het resultaat is dat de doorlooptijd voor applicatie en uitharding voor dit project tot een minimum herleid werd. Door de snelle uitharding werd de transport- en bouwschade op de werf tot een minimum herleid. Ook was het staal op de werf direct bestand tegen weersinvloeden tijdens de bouwfase. Meer snelheid en minder kosten in het totaal, ongetwijfeld wordt dit de toekomstige marktstandaard van brandbescherming voor staal voor 90 en 120 minuten. De referentielijst telt ondertussen al tientallen projecten in binnen- en buitenland. Aalterpaint werkt voor dit product enkel met door hen gecertifieerde aannemers.

Er is ook een versie van Firetex FX6002 in ontwikkeling voor toepassing op werven, deze zal verspuitbaar zijn met een gewone 1K airless-pomp! Lancering voorzien in 2022. Ook dit product zal enkel via een beperkt netwerk aan trouwe partners worden aangeboden, na technische scholing en certifiëring.