05.04.2019
Nieuws

Matte transparante brandwerende vernis op hout

Aalterpaint biedt een reeks van brandwerende producten aan voor applicatie op hout. Wij hebben zowel transparante als gekleurde systemen beschikbaar volgens de nieuwe Europese normen.

Renovatie topsportschool

Voor de renovatie van een topsportschool werd gekozen voor een mat transparant systeem op dennenhout. De eis van de architect was om de hoogste graad van bescherming te garanderen volgens de geldende Europese normering. Daarnaast diende het systeem ook zo weinig mogelijk solventen te bevatten.

De oplossing voor dit project: een watergedragen brandwerende verf die in 2 lagen werd aangebracht, met daarbovenop een oplosmiddelhoudende vernis als toplaag met een verbruik van slechts 100g/m² om de brandwerende onderlaag te beschermen. ‘De transparante brandwerende vernis liet zich bijzonder goed verwerken’ aldus de schilder. Met een Mark V pomp van Graco aan 200 bar en een spuitnozzle van 3.13 kon moeiteloos gewerkt worden aan een hoog rendement.

De architect was heel tevreden over het matte aspect van het product. De natuurlijke uitstraling van het hout bleef behouden terwijl de hoogste graad van bescherming naar brandreactie werd gegarandeerd.