01.07.2017
Nieuws

Station Gent St-Pieters

Het Station van Gent St-Pieters werd op indrukwekkende wijze vernieuwd. Een nieuw drie-dimensionaal ontwerp zorgt voor zeer geringe wandelafstanden tussen de verschillende openbare transportmiddelen voor de meer dan 90.000 reizigers.

Onze aanpak

Dit nieuwe moderne ontwerp bestaat voornamelijk uit grote structuren van staal en glas die mooi aansluiten bij de bestaande historische basis. In het bouwproces was er een probleem gerezen met reeds aangebrachte coatings van verschillende andere fabrikanten. Aalterpaint werd gevraagd om de anti-corrosieve en brandwerende systemen opnieuw te specifiëren rekening houdende met de bestaande toestand. In samenwerking met een gespecialiseerde applicatiefirma werden verschillende methodes getest om de oude verven te verwijderen. Op deze ondergrond werden vervolgens verschillende nieuwe verfsystemen in testvlakken aangebracht. Deze vlakken werden uitgebreid aan verschillende hechtingsproeven onderworpen om zo samen met de adviseurs van de klant en de applicator-klant tot de nieuw toe te passen systemen te komen.

Resultaat

Het project werd tijdens de zomermaanden stap voor stap afgewerkt volgens de specificatie waarbij op verschillende overlegmomenten op de werf de nodige support verleend werd. Alle delen werden op tijd afgewerkt en ondertussen succesvol opgeleverd. Terug een project met nationale uitstraling die voorzien werd van Aalterpaint coatings.