05.04.2019
Nieuws

Succesvol renovatieproject op oude loodverf

Voor de renovatie van werkhallen zocht onze klant een verfsysteem dat zonder problemen kon hechten op oude loodverven. Men wou enkel werken met solventvrije coatings daar de werkplaats tijdens de schilderwerken verder in gebruik bleef. Daarenboven kreeg solventvrije coating ook de voorkeur voor het comfort van de werknemers en voor de brandveiligheid.

Industriële verf op waterbasis

Ter plaatse werden verschillende testen uitgevoerd door Aalterpaint met verschillende types verven, men verkoos uiteindelijk om met Aquacoating D5280 te werken. Deze industriële verf op waterbasis bleek op alle oude verfsystemen een perfecte hechting te vertonen. Bovendien was deze coating het meest surface-tolerant, hetgeen een noodzaak was voor dit project omdat bepaalde structuren heel moeilijk te reinigen waren.

De schilders waren heel tevreden over de technische ondersteuning van Aalterpaint en over het gebruikte systeem tijdens het project. Aquacoating D5280 was heel dekkend en ook zeer gemakkelijk te verwerken. Het project werd mooi op tijd afgerond net voor de kerstvakantie, met een tevreden klant als resultaat.